LOVAH Cycling weekend 2018

Inschrijven? Klik hier

 

 

Op 8, 9 en 10 juni vindt het tweede LOVAH cycling weekend plaats: fietsen in goed gezelschap door het Limburgse/Belgische heuvellandschap! Op vrijdag 8 juni is het vanaf 19 uur verzamelen vanuit alle windstreken van Nederland. Zorg dat je gegeten hebt en een drankje meeneemt voor de BYOB-borrel. Zaterdag 9 mei stappen we in de ochtend dan echt op de fiets en kun je een mooie, uitdagende en vooral gezellige ronde draaien. Er zijn 4 verschillende routes: circa 50, 75, 100 en 125 km (details zie onder). We hopen zo voor iedereen een geschikte route te hebben. We rijden in groepjes van maximaal 10 fietsers om de veiligheid te waarborgen. Groepjes worden tijdens het weekend verdeeld aan de hand van ervaring en niveau. Na afloop is er een borrel en ’s avonds zullen we een klein feestje bouwen. Op zondag pakken we onze spullen weer in en keren we huiswaarts, maar er mag uiteraard op eigen initiatief zeker nog een (andere) ronde gefietst worden. We verblijven in de Residentie van het hof van Ulvend, vlak over de grens met België, nabij Maastricht. Er zijn dit jaar 80 plekken, aarzel niet te lang om teleurstellingen te voorkomen.

 

Kosten: €120. Inclusief: de LOVAH wielerbroek*, twee overnachtingen, 2x ontbijt, borrel en avondeten op zaterdag.

 

* Voor wie zich snel (voor 20 maart) inschrijft, kunnen we gericht de juiste maat bestellen. Bij latere inschrijvers proberen we zo goed mogelijk het bestelde aanbod te verdelen.

 

** Tijdens het weekend zijn er ook nog bijpassende LOVAH-wielrenshirts (a €25) van vorig jaar verkrijgbaar om je setje compleet te maken. Op=op!

 

 

 

Fietsmaten 2018

 

 

 

De routes:

  1. “Beginners Luck”. Route van 52 km voor beginnende fietsers die niet vaak fietsen en zeker niet veel klimmen. Er zal zeker wat geklommen moeten worden (met als klapstuk de Cauberg), maar we hebben geprobeerd enkele nare bulten te omzeilen. Nadruk ligt op veilig fietsen, vertrouwd raken met het materiaal en uiteraard gezelligheid.

beginners luck

 

 

  1. “Voerstreek”. Route van 75 km (1200 hoogtemeters) door met name de Belgische voerstreek waarbij we enkele malen de grens zullen oversteken. Deze route wordt gekenmerkt door enkele venijnige klimmetjes (o.a. Bovenste Bos, Gulperberg bij Partij) en lange lopers (Beklimming van het 3-landenpunt en Epenerbaan). Op 10 kilometer voor het einde fietsen jullie langs de Val-Dieu klooster, doe er je voordeel mee!

beginners luck

  1. “The Classic”. Route van 100 km (1700 hoogtemeters) door het Limburgse Heuvelland waarvan grote delen van het Amstel Gold parcours zullen worden afgelegd. Geliefd bij vele wielertoeristen en daarom ook zeker een onderdeel van het LOVAH cycling weekend. Beklimmingen van o.a. Loorberg, Camerig, Wolfhaag, 3-landen punt, Kruisberg, Eijserbosweg, Fromberg, Keutenberg, Bemelerberg en tot slot De Planck.

beginners luck

  1. “Ardennenoffensief”. Route van 125 km (2500 hoogtemeters) richting de Ardennen. Deze route is voor de fanatici, de AIOS onder ons die geregeld > 100km fietsen en iets anders willen dan het Limburgse Heuvellandschap. Met o.a. la Gileppe, Col du Rosier en La Redoute uit Luik-Bastenaken-Luik.

beginners luck

 

 

 

Laatst gewijzigd: 19 april 2018