Prijzen

SBOH Academiseringsprijs

 

SBOH

SBOH Academiseringsprijs 2020

De SBOH stelt jaarlijks een geldbedrag ter waarde van 2.500,- euro ter beschikking voor de 'SBOH Academiseringsprijs'. Deze prijs is bedoeld voor het beste wetenschappelijke artikel geschreven door een aios huisartsgeneeskunde. Ben je aios en heb je sinds het vorige LOVAH congres een artikel gepubliceerd (of is deze geaccepteerd voor publicatie) dan kun je in aanmerking komen voor deze prijs!

 

Uitreiking en selectie

De zevende SBOH Academiseringsprijs zal worden uitgereikt op het LOVAH congres op 24 januari 2020. Een jury zal de ingezonden artikelen op meerdere punten beoordelen, waaronder huisartsgeneeskundige relevantie, maatschappelijke impact, originaliteit, methodologische kwaliteit en (in mindere mate) impactfactor. 

 

De regels op een rijtje

Een publicatie komt in aanmerking als deze voldoet aan de volgende criteria:

  • De eerste auteur op het artikel is of was aios huisartsgeneeskunde – in dienst van de SBOH – ten tijde van acceptatie van het artikel. Dit betekent dus dat een artikel dat is geaccepteerd kort na het beëindigen van de opleiding – en dus na beëindiging van het contract met de SBOH – niet in aanmerking komt. Aioto's die nog niet gestart zijn met de opleiding maar al wel officieel als aioto in dienst zijn bij de SBOH komen wel in aanmerking.
  • Het artikel is een publicatie in een wetenschappelijk, geindexeerd (inter)nationaal peer-reviewed tijdschrift en beschrijft een review of een origineel onderzoek.
  • Het artikel is geaccepteerd in de periode tussen 30 november 2018 en 30 november 2019.
  • Er mag maximaal 1 artikel per persoon worden ingestuurd.
  • De helft van het prijzengeld moet worden besteed aan onderzoek of opleiding, de andere helft mag vrij worden besteed. 

 

Deadline

Om kans te maken op deze prijs dien je je naam, adres, universiteit, artikel en impact factor van het tijdschrift (op moment van acceptatie) uiterlijk 30 november 2019 op te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

Laatst gewijzigd: 16 augustus 2019