Leden WES

 

 

WES leden 2018

 Agnes Thieme - Voorzitter

 

agnes

 

 

Wat betekent diversiteit in een wereld waar dit eigenlijk vanzelfsprekend zou moeten zijn maar dit vaak helaas niet is? Het betekent dat er aandacht voor moet zijn.

Dat we elkaar, buitenlandse en Nederlandse AIOS, mogen koesteren maar vooral ook enthousiast moeten blijven maken om dit te beschermen, te bevorderen en vooral te verbeteren. In een zin waarom ik enthousiast ben over de WES. Ik hoop jullie ook!

Doe mee met onze activiteiten en zorg voor intrinsieke verandering, want zoals Paulo Coelho al schrijft is tevredenheid het gevaar voor ongeluk.

 

Fieke Vrielink - Secretaris & PR

 

fieke

 

Onze samenleving is zowel letterlijk als figuurlijk in beweging en dat beïnvloedt de patiëntenpopulatie die we dagelijks in onze spreekkamer zien. Ik denk dat verdieping in culturele verschillen, bijvoorbeeld door een uitwisseling, AIOS kan helpen om patiënten met een eigen interpretatie van klachten beter te begrijpen.

Ook kan samenwerking over de grens inzicht geven in andere manieren van het organiseren van gezondheidszorg, probleemaanpak en oplossing. Ik heb zelf door mijn werk in Suriname en Engeland een aantal geheel verschillende zorgsystemen met eigen kwaliteiten en valkuilen leren kennen.

De buitenlandervaringen die ik heb opgedaan hebben zeker bijgedragen aan mijn ontwikkeling als huisarts in spé. Het lijkt me een hele leuke en dankbare functie om via de WES zo veel mogelijk AIOS ook een onvergetelijke buitenlandervaring te bezorgen!

 

 

 

Sarleen Kapma -  RCGP 2018

 

 IMG 1279

 

Heb jij ook zin om eens uit je filterbubbel te komen? Dan ben je bij de WES aan het goede adres! Er zijn zóveel mogelijkheden om tijdens je opleiding je kijk op het huisartsenvak te verbreden. Pak die kans en meld je aan voor een exchange, ga mee met ons op congres of neem een buitenlandse aios onder je hoede. Je kan natuurlijk ook iets rustiger beginnen en bijvoorbeeld het WES-symposium of het Tropensymposium bezoeken. In ieder geval: kijken over je eigen grenzen doet iedereen goed en geeft altijd weer nieuwe energie en inspiratie!

 

Jolien Heimensem - RCGP 2018

 

jolien cropped

 

Wil je ook kijken over de grenzen? Nieuwe ervaringen opdoen, mensen leren kennen en nieuwe inzichten verwerven?  Doe dan mee met een van de activiteiten van de WES!

Mijn hart gaat sneller kloppen van nieuwe landen, mensen met andere culturen en achtergronden en andere inzichten op medische zorg. Van elkaar kunnen we leren en zo onze krachten bundelen.
De reden dat ik actief ben geworden bij de WES is om ook jou kennis te kunnen laten maken met de rest van Europa op huisartsen gebied en jezelf te verrijken!
Dit doe ik door het organiseren van de LOVAH exchange, een unieke kans om onze zorg aan een buitenlandse aios te laten zien en door het organiseren van de congresreis RCGP 2018! 

 

Joost Moerman

 

SA Joost

 

Work and pleasure. Hoe mooi is het wel niet om die twee dingen bij elkaar te
kunnen brengen! Om te ontdekken hoe de wereld eruit ziet, en daarnaast hoe
ikzelf binnen die wereld functioneer, zowel op professioneel vlak als
persoonlijk. De WES geeft mij een unieke gelegenheid en vormt een prachtige
uitdaging. Ik krijg de kans om gave activiteiten te organiseren voor collega’s en
en passant een stukje meer van de wereld mee te pakken. Ik kan me zo
voorstellen dat ik niet de enige ben die dat graag wil, dus doe ook mee en meld je
aan voor (de activiteiten van) de WES!

 

 

Michelle Rietbergen - Hippokrates Exchange & WExchangeS

 

IMG 3840

 

Wist jij dat je in je 3e jaar een paar weken op uitwisseling kan naar een huisartspraktijk in
bijvoorbeeld Zweden, Engeland of Portugal? Of dat er naast de WONCA nog een heleboel
andere buitenlandse congressen zijn die je kan bezoeken?
Als WES-lid Hippokrates exchange ga ik me bezig houden met deze uitwisselingen. Ik denk
dat een buitenland ervaring tijdens de opleiding een enorme verrijking is voor het werk als
huisarts. Ik hoop me dan ook in te zetten om zoveel mogelijk HAIO’s op uitwisseling te
kunnen laten gaan.
De WES biedt een unieke kans om het huisartsenvak Europa-breed te ontdekken, nieuwe
Nederlandse en buitenlandse collega’s te leren kennen en zo je grenzen te verleggen!

 

Jannes Sipkens - Penningmeester 2018 & WES Symposium 2018

 

jannes

 

Duco van Eden - WES Symposium 2018

 

duco

 

Vaak heb ik met verbazing gekeken naar mooie en succesvolle gezondheidsprojecten die vaak lokaal of op kleine schaal in het buitenland plaatsvinden. Helaas blijven deze mooie projecten vaak onbekend en verborgen voor de rest van de wereld, met als gevolg dat kennis weer verloren gaat en iedereen zelf het wiel, keer op keer, mag uitvinden. Door me bij de WES in te zetten voor internationalisering hoop ik zelf een steentje bij te kunnen dragen aan de uitwisseling van deze kennis binnen de huisartsgeneeskunde / primary health care.

Verder ben ik nog altijd erg blij dat ik tijdens studie, tropenopleiding en werk in het buitenland mijn horizon heb kunnen verbreden en zal ik ook zeker proberen dit in de toekomst te blijven doen. Via de WES daag ik andere aios graag uit even buiten hun comfortzone te stappen en te laten ervaren hoe verrijkend een buitenlandervaring kan zijn!

 

 

Lindy Leferink - Hippokrates Exchange

 

 lindy

 

Houd jij ook van avontuur en nieuwe uitdagingen? En ben je benieuwd hoe de gezondheidszorg in het buitenland georganiseerd is? Dan zijn de activiteiten van de WES echt wat voor jou! Door elke buitenlandervaring word ik weer een stukje meer bewust van de diversiteit in de wereld. In de dagelijkse praktijk zijn deze mooie inzichten en herinneringen voor mij erg waardevol. Daarom gun ik iedereen zo’n fantastische uitwisseling en zet ik mij in om AIOS van over de hele wereld de kans te geven om in een Nederlandse huisartsenpraktijk mee te lopen. Lijkt het je interessant om een buitenlandse AIOS twee weken op sleeptouw te nemen? Of ga je liever zelf op uitwisseling om je blik op de huisartsenzorg te verbreden? Meld je dan aan voor een van onze activiteiten!

 

Leontien van Ravesteyn - LOVAH Exchange

 

leontien

 

Krijg jij ook nieuwe energie en inzichten van een buitenlandse ervaring? Vind je het ook leuk om met buitenlandse collega’s te praten over het huisartsenvak/opleiding?

Graag nodig ik je uit om deel te nemen aan een van de WES-activiteiten. Er is voor ieder wat wils: een buitenlands congres, een uitwisseling of gewoon in eigen land het WES-symposium of Tropensymposium.

Zelf merk ik dat ik juist door mijn buitenlandervaringen tijdens de studie en als tropenarts, de Nederlandse gezondheidszorg en cultuur des meer ben gaan waarderen. Ik zal de LOVAH exchange organiseren. Hierdoor kunnen wij buitenlandse AIOS kennis laten maken met de Nederlandse (huisartsen)cultuur en opleiding. En hierdoor steken wij ook weer wat op van de buitenlandse AIOS!

 

Laatst gewijzigd: 8 augustus 2018