vergoeding internationale activiteiten

1. Via de SBOH is het mogelijk binnen je 'persoonlijk budget' kosten gemaakt ten bate van internationale activiteiten (stages, congressen, cursussen) te declareren.

 

2. Voor de geselecteerde deelnemers aan het WONCA congres en het congres van de RCGP worden de kosten rechtstreeks via de WES betaald. Mocht je niet geselecteerd zijn voor een van deze twee congressen en je wilt er toch naartoe, dan het is alleen mogelijk om de kosten onder je 'persoonlijk budget' te declareren.

 

3. Voor het WExchangeS programma kan de AIOS tot 900 euro reis en overnachtingskosten declareren nadat de stage is afgerond (gesplitst in een budget voor accomodatie en voor reiskosten).

 

 

Vanuit SBOH heb je recht op 5 congresdagen per jaar. Een bezoek aan een internationaal congres valt onder deze congresdagen.

 

De aios is zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een adequate reisverzekering. Voor het afsluiten van een reisverzekering kan de aios bijvoorbeeld terecht bij de Lippmann Groep. Deze organisatie heeft een speciale reis- en stageverzekering voor het buitenland ontwikkeld; het IPS (Insurance Passport for Students). Informatie over het IPS is te vinden op http://www.ips-lippmann.com/.

Laatst gewijzigd: 11 november 2017