Kleine congressen

Geïnteresseerd in meer dan alleen een congresreis? Er zijn steeds meer landen die jaarlijks uitwisselingsprogramma's organiseren rondom eigen congressen, net zoals wij de LOVAH Exchange organiseren rondom het LOVAH congres. Zo waren er afgelopen jaren uitwisselingen in Israel, Kroatië, Portugal, Spanje, Engeland en Jeruzalem. Vaak gaat het om een programma van 3 tot 5 dagen waarbij je deelneemt aan het congres en voorafgaand hieraan meeloopt in een huisartsenpraktijk. Een leuke en interessante manier om kennis te maken met het huisartsenvak over de grens en een indruk te krijgen van een land.

 

De uitnodigingen voor deze programma´s komen enkele maanden tot vlak van tevoren via de 'Vasco da Gama Movement' (VdGM) bij ons binnen. Vervolgens posten we dit op onze Facebook pagina en op de website onder het kopje nieuws. Houd dit dus goed in de gaten, want wie het eerst komt wie het eerst maalt! Bij teveel aanmeldingen wordt er geloot.

 

Kijk voor informatie over de financiering van congresreizen en andere internationale activiteiten onder het kopje vergoeding internationale activiteiten.

 

Vanuit CAO SBOH heb je recht op 5 congresdagen per jaar. Een bezoek aan een internationaal congres valt onder deze congresdagen.

 

Voor ervaringen van aios die je voor zijn gegaan kun je hier verslagen inzien.

Om op de hoogte te blijven van onze activiteiten, volg Facebook.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Komende activiteiten: 

 

17 tot 20 juni 2019 Aalborg, Denemarken

 

Voor alle aios met interesse in de huisartsenzorg in Scandinavië noteer dit congres vast in je agenda. Het thema is ‘Promoting General Practice Perspectives’  en er wordt gekeken naar belangrijke internationale thema's met de huidige kennis en wat betreft toekomstperspectieven.

ncgp splash

 

De onderwerpen die je kunt verwachten zijn: kernwaarden, multimorbiditeit bij kwetsbare groepen - wat is de rol van de huisarts?, ethisch gebruik van data, persoonsgerichte zorg in een persoonsgerichte context, welbevinden van huisartsen en praktijkpersoneel en veranderende praktijken en gedrag

Kosten? Voor aios kost het congres 3600 DKK als je je vroegtijdig aanmeldt. Het reguliere tarief is 4500 DKK. Deze kosten kun je in overleg met de SBOH declareren uit je persoonlijk budget.

Aanmelden? Nadere informatie hierover volgt. Via http://www.nordicgp2019.dk/, https://www.facebook.com/21st-Nordic-Congress-of-General-Practice-Denmark-2019-431940150474270/?ref=bookmarks of de nieuwsbrief blijf je op de hoogte. 

 

Deadline? Mocht jij als aios of aiotho in aanmerking willen komen voor een presentatie op dit congres dan kun je tot 17 december 2018 je abstract indienen.

 

 

 

 

10 tm 17 maart 2019 Madrid Conference Exchange 

 

download

Inhoud: 3 dagen meekijken in huisartsenpraktijk, 1 dag op SEH, 1 dag congres: XXI Conference of Residents and II Conference of Young Family Doctors of SoMaMFyC (vooral Spaans, deels vertaald in Engels). Uitgebreid sociaal programma. 

 

Kosten: reis, accomodatie

 

Aanmelding: inmiddels gesloten. 

 

 

 

 

2 tm 6 april  "Congress of Family Medicine" in Parijs.

 

download

Inhoud: 2 dagen meekijken in huisartsenpraktijk of deelname aan preconference, sociaal programma, 3 dagen congres (7 workshops in Engels)

 

Kosten: reis en accommodatie

 

Aanmelding: inmiddels gesloten.

 

 

                                                    

 

22 tm 28 april Conference Exchange Thun, Zwitserland

 

 

Inhoud: 4 dagen meekijken in een praktijk in Zwitserland, daarna 1 dag congres (veelal in Duits of Frans) en sociaal programma

 

Kosten: reis, accommodatie, transport

 

Aanmelding via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (motivatiebrief en CV) voor 15 maart! Er wordt verwacht dat je na de exchange een verslag inlevert over je ervaring.

 

 

 

 

22 april tm 4 mei Tijuana, Mexico     

Inhoud: 4 dagen pre-congres, 4 dagen XXXI congreso nacional de medicina familiar

 

Aanmelding: voor 7 maart Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

22-26 mei 2019 Conference exchange Sibenik, Kroatie

Capturar 0

Inhoud: Twee dagen meekijken in een Kroaatse huisartsenpraktijk en daarna deelnemen aan het KoHOM congres "child in care of family medicine specialist" (met lezingen en workshops in het Engels)

 

Kosten: alleen reiskosten naar Kroatie; entree van congress en hotelkosten worden vergoed door KoHOM

 

Aanmelding: er zijn 15 plekken beschikbaar, deadline voor aanmelding is 31 maart 2019 middels CV en sollicitatiebrief naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er wordt verwacht dat je tijdens de pre-conference exchange een presentatie houdt over het Nederlandse gezondheidssysteem en hoe de zorg voor kinderen geregeld is.

 

 

 

 

27-29 september 2019 6th Vasco da Gama forum Turijn, Italie 

torino

 

Onderwerpen die je kunt verwachten: patients empowerment, clinical aspects in family practice, GP-patient relationships, physicians health and wellbeing, GP's role within the team work, toward a new world: innovation in family medicine.

 

Kosten:  

FORUM FEES

Pre-Forum Courses Available soon (voor 20 juli 2019 40eu, daarna 50eu)

Forum Registration (voor 20 juli 2019 100eu, daarna 120eu)

Social Dinner (30eu)

 

Aanmelden: voor 27 september

Deadline: als je een posterpresentatie wilt geven, kun je je abstract voor 25 maart sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Laatst gewijzigd: 3 maart 2019