Kleine congressen

Geïnteresseerd in meer dan alleen een congresreis? Er zijn steeds meer landen die jaarlijks uitwisselingsprogramma's organiseren rondom eigen congressen, net zoals wij de LOVAH Exchange organiseren rondom het LOVAH congres. Zo waren er afgelopen jaren uitwisselingen in Israel, Kroatië, Portugal, Spanje, Engeland en Jeruzalem. Vaak gaat het om een programma van 3 tot 5 dagen waarbij je deelneemt aan het congres en meeloopt in een huisartsenpraktijk. Een leuke en interessante manier om kennis te maken met het huisartsenvak over de grens en een indruk te krijgen van een land.

 

De uitnodigingen voor deze programma´s komen enkele maanden tot vlak van tevoren via de 'Vasco da Gama Movement' (VdGM) bij ons binnen. Vervolgens posten we dit op onze Facebook pagina en op de website onder het kopje nieuws. Houd dit dus goed in de gaten, want wie het eerst komt wie het eerst maalt! Bij teveel aanmeldingen wordt er geloot.

 

Kijk voor informatie over de financiering van congresreizen en andere internationale activiteiten onder het kopje vergoeding internationale activiteiten.

 

Vanuit CAO SBOH heb je recht op 5 congresdagen per jaar. Een bezoek aan een internationaal congres valt onder deze congresdagen.

 

Voor ervaringen van aios die je voor zijn gegaan kun je hier verslagen inzien.

Om op de hoogte te blijven van onze activiteiten, volg Facebook.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Komende activiteiten: 

 

10-15 september 2018 Palma de Mallorca (Spanje): Je kijkt mee in een Spaanse huisartspraktijk gevolgd door een Spaanse huisartsenconferentie, waar echter Engels gesproken zal worden! Er zullen AIOS en pas afgestudeerde huisartsen uit diverse Europese landen meedoen met deze exchange. Een leuke manier om ervaringen uit te wisselen! Er is een zeer uitgebreid sociaal programma voor wie wil.

 

palma de mallorca

 

Kosten?  Reiskosten en accomodatie voor eigen rekening (te declareren uit het persoonlijk budget, mits je een positief saldo en voldoende ruimte hebt). Congresticket wordt vergoed door Spaanse organisatoren.

 

Aanmelden: schrijf een korte motivatiebrief en CV in het Spaans of Engels en stuur deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wij zullen je aanmelding doorsturen naar de organisatoren, die een selectie zullen maken. Er zijn in totaal 8 plaatsen beschikbaar. Hoe eerder je aanmelding binnen is, hoe meer kans je maakt op plaatsing.

 

Deadline: 15 juli

 

 

11-15 september 2018 Innsbruck (Oostenrijk): Spreek jij goed Duits en heb je zin in een paar dagen Oostenrijk? Er is een Preconference Exchange op 11 en 12 september die wordt georganiseerd door de DEGAM (Deutsche Gesellschaft für Allgemeinmedizin und Familienmedizin). Het congres van deze organisatie vindt plaats van 13 tot en met 15 september in Innsbruck.

 

Op dinsdag 11 september om 18.00 begint het programma met een algemene introductie over de Oostenrijkse gezondheidszorg. De volgende dag loop je mee in de praktijk met een Oostenrijkse collega waarna om 18.00 de ervaringen van de dag plenair gedeeld zullen worden. De avond wordt afgesloten met een hapje en drankje.

 

Kosten?  Reiskosten en accomodatie voor eigen rekening (te declareren uit het persoonlijk budget, mits je een positief saldo en voldoende ruimte hebt).

 

Aanmelden: schrijf een korte motivatiebrief en CV in het Duits of Engels en stuur deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wij zullen je aanmelding doorsturen naar de organisatoren, die een selectie zullen maken.

 

Deadline: 1 augustus

 

 

 

26 september tot 29 september 2018 Marseille (Frankrijk)

Voor Franssprekende AIOS is er eind september een interessante uitwisseling gevolgd door een tweedaags congres in Zuid-Frankrijk. Voor meer informatie zie ​https://www.facebook.com/FayrGp​ en http://fayrgp.org/nos-evenements/ecole-automne.

 

 

TDF FB Event INS 300x157

 

 

Kosten?  Reiskosten en deels accomodatie voor eigen rekening (te declareren uit het persoonlijk budget, mits je een positief saldo en voldoende ruimte hebt). Minsten 1 nacht accomodatie en enkele maaltijden worden vergoed door Franse organisatie. Je congresticket wordt ook voor je geregeld.

 

Aanmelden: schrijf een korte motivatiebrief en CV in het Frans en stuur deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wij zullen je aanmelding doorsturen naar de organisatoren, die een selectie zullen maken. Er zijn in totaal 3 plaatsen beschikbaar.

 

Deadline: 26 augustus

 

 

 

30 september tot 3 oktober 2018 Glasgow (Verenigd Koninkrijk)

Helaas kunnen wij als AIOS niet deelnemen aan deze uitwisseling in verband met de LHK toets in dezelfde week. Vind je toch interessant om iets meer te weten over de uitwisseling, kijk dan op http://www.rcgp.org.uk/rcgp-near-you/rcgp-international/international-opportunities.aspx. Wie weet komt het volgend jaar beter uit...

 

Vanuit CAO SBOH heb je recht op 5 congresdagen per jaar. Een bezoek aan een internationaal congres valt onder deze congresdagen.

 

Laatst gewijzigd: 19 juli 2018