Martha de Groot - Penningmeester

mail icon  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 Martha

Ha hallo, ik ben Martha de Groot. Sinds december 2018 penningmeester van de LOVAH. Ik ben in maart 2017 begonnen met de huisartsopleiding in Eindhoven. Mijn hart ligt bij de huisartsgeneeskunde, een uitdagend vak met vele aspecten (zowel binnen als buiten de spreekkamer en met kleine en grote vraagstukken). 

 

Voordat ik werd aangenomen voor het landelijke bestuur heb ik me ingezet als penningmeester van de Werkgroep Politiek en Maatschappij (WPM). Het leuke van de WPM vond ik de huisartsenpraktijk overstijgende onderwerpen waar we mee bezig waren. Daarnaast organiseert de WPM jaarlijks het debat op het LOVAH Congres en is in 2018 de eerste WPM summerschool gerealiseerd.

 

Naast de WPM heb ik me ook ingezet in de landelijke Werkgroep Onderwijs. De groep die zich bezighoudt met het de inhoud van de opleiding, toetsingsvormen (bijvoorbeeld evaluatie van de LHK) en onderwijsvormen. Waardoor ik inzicht kreeg hoe en waarom het onderwijs in de huige vorm bestaat. En we hier als LOVAH invloed op kunnen oefenen.

 

Als penningmeester van de LOVAH houd ik mij vooral bezig met de dagelijkse financiële zaken. De LOVAH is een mooie vereniging met serieuze en wat minder serieuze aspecten. En als penningmeester wordt ik bij elk onderdeel betrokken en daar word ik best gelukkig van. Mijn doel is de vereniging financieel gezond te houden en het realiseren van mooie projecten en activiteiten te stimuleren 

 

Naast penningmeester heb ik het project Veilig Opleiden, opgezet onder de bezielende leiding van Koos ten Thije, onder mijn hoede. Veilig Opleiden staat voor een veilige leeromgeving voor de aios die wordt gecreëerd door de trias aios, huisartsopleider en het instituut. Hier kan de aios soms in vastlopen, wij als bestuur vinden dat onwenselijk. Daarom zetten wij ons actief in om deze situaties te voorkomen en zo nodig hulp en steun te bieden aan een aios die vastloopt.  

Laatst gewijzigd: 3 maart 2019